Verschil tussen een EPS Bestand en Vector Bestand?

Een EPS bestand en een vector bestand zijn identiek aan elkaar. Het enige verschil zit hem in de naamgeving. EPS is de extentie van het vector bestand. Vergelijkbaar met een Word document met de extentie ‘.doc’. Zo heeft een vector bestand de extentie ‘.eps’.

 

Door het omzetten van pixel bestanden naar vector bestanden kunnen kleine, onscherpe afbeeldingen worden gebruikt voor diverse grafische toepassingen zoals belettering, groot formaat printwerk, textieldruk, webdesign, offsetdruk en overige toepassingen. Het omzetten van een logo of afbeelding in lijnen gebeurd bij vector bestand volledig handmatig en heet vectoriseren, dat verklaart waar de bestandsnaam vandaan komt.

 

Doordat een vector bestand is opgebouwd uit lijnen, kunnen deze .eps bestanden zonder kwaliteitsverlies oneindig vergroot of verkleind worden.

 

Enkele voordelen van het aanhouden van een vector bestand:

  • Het logo is inzetbaar zonder dat het op een gekleurde ondergrond staat
  • Kleuren kunnen eenvoudig in het logo aangepast worden
  • De grote van het logo kan oneindig aangepast worden zonder dat dit te kosten gaat van de kwaliteit van het logo
  • Teksten worden in lettercontouren weergegeven zodat deze altijd dezelfde verhouding hebben.

TIP: Sla een .EPS of .Ai bestand altijd op in combinatie met een .jpg, .pdf of andere extentie die u zelf kunt bekijken. Vaak kunt u .eps of .Ai bestanden zelf niet openen. Het is hierbij ook aan te raden beide bestanden dezelfde naam te geven. Op deze manier heeft u voor uzelf de controle dat het juiste bestand wordt doorgestuurd.


Wil je weten of jij een vector bestand nodig hebt voor borduren? Neem contact met ons opGerelateerde artikelen


Bedrijfskleding fiscaal aftrekbaar

 

Bedrijfskleding is voor 100% fiscaal aftrekbaar. Let wel, voor kleding die zowel buiten de werkvloer kan worden gedragen gelden enkele richtlijnen. In dit artikel meer over deze richtlijnen.

 


"Niets zo vervelend als een dichtgenaaid borstzakje"

 

Een borduring op borstzak bij een overhemd ziet er erg mooi uit en is een logische plek voor een bedrijfslogo of naam. Echter, wordt er vaak de oplossing geboden waarbij de borstzak dicht genaaid wordt, wanneer de borduring wordt aangebracht. Hier heeft DeBorduurCompany.nl een oplossing voor.