Veel gestelde vragen


Wat zijn RGB kleuren?

RGB Staat voor rood, groen en blauw. Dit zijn de basis kleuren voor additive kleurmening. Hierbij worden door middel van een menging van gekleurd licht nieuwe kleuren gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn diaprojecties, kleuren op een kleuren televisies en computermonitoren.

Wat zijn CMYK kleuren?

CMYK staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Key(Zwart). Deze vier kleuren worden met behulp van rasters gemengd waardoor vele andere kleuren ontstaan. Deze kleuren worden voornamelijk gebuikt in de grafische industrie. Hierbij kunt u denken aan de vele vormen van digitaal printen.

Wat zijn PMS kleuren?

PMS staat voor Pantone Matching System. Dit Matiching systeem is een afspraak tussen ontwerp- en productieproces binnen de textiel industrie. Het systeem is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat een bepaalde kleur reproductie gerealiseerd kan worden op basis van afgesproken kleur codes.

Wat is een pixel bestand?

Een Pixel bestand is een bestand wat is opgebouwd uit kleine gekleurde punten. Deze punten vormen samen een afbeelding of een logo. Bij digitale fotografie wordt gebruikgemaakt van pixel bestanden. Extenties voor pixel bestanden zijn onderandere jpg, png, jpeg, tiff en psd. Deze bestanden zijn meestal niet geschikt om oneindig te vergroten of in te zetten voor diverse vormen van drukwerk.