Wat is een vector bestand?

Een EPS-vectorbestand is een grafisch bestandsformaat dat veel wordt gebruikt in de grafische vormgeving en drukwerk. Het staat bekend om zijn schaalbaarheid, wat betekent dat het de kwaliteit behoudt, ongeacht de grootte van de afbeelding. EPS-bestanden worden gemaakt met behulp van vectorsoftware en bevatten wiskundige curves in plaats van pixels, waardoor ze haarscherpe en gedetailleerde afdrukken mogelijk maken. Ze zijn ideaal voor logo's, illustraties en andere grafische ontwerpen. EPS-bestanden zijn ook digitaal printbaar en bieden kleurechtheid en behoud van details, waardoor ze populair zijn in de grafische industrie.

Wat is een EPS bestand?

EPS is een afkorting voor Encapsulated Postscript. EPS en Ai zijn de extenties voor vectorbestanden en kunnen geopend worden met programma’s als Adobe illustrator. Het is verstandig om uw logo een eps bestand aan te houden. Enkele voordelen hiervan zijn:

  • Het logo is inzetbaar zonder dat het op een gekleurde ondergrond staat
  • Kleuren kunnen eenvoudig in het logo aangepast worden
  • De grote van het logo kan oneindig aangepast worden zonder dat dit te kosten gaat van de kwaliteit van het logo
  • Teksten worden in lettercontouren weergegeven zodat deze altijd dezelfde verhouding hebben.

TIP: Sla een EPS of Ai bestand altijd op in combinatie met een jpg, pdf of andere extentie die u zelf kunt bekijken. Vaak kunt u eps of Ai bestanden zelf niet openen. Het is hierbij ook aan te raden dat beide bestanden dezelfde naam te geven. Op deze manier heeft u voor uzelf de controle of u het juiste bestand doorstuurt.

 


Wil je weten of jij een vector bestand nodig hebt voor je druk of borduurwerk? Neem contact met ons opGerelateerde artikelen


Bedrijfskleding fiscaal aftrekbaar

 

Bedrijfskleding is voor 100% fiscaal aftrekbaar. Let wel, voor kleding die zowel buiten de werkvloer kan worden gedragen gelden enkele richtlijnen. In dit artikel meer over deze richtlijnen.

 


"Niets zo vervelend als een dichtgenaaid borstzakje"

 

Een borduring op borstzak bij een overhemd ziet er erg mooi uit en is een logische plek voor een bedrijfslogo of naam. Echter, wordt er vaak de oplossing geboden waarbij de borstzak dicht genaaid wordt, wanneer de borduring wordt aangebracht. Hier heeft DeBorduurCompany.nl een oplossing voor.