Wat is het verschil tussen het borduren en bedrukken van textiel?

Bij zowel borduren als bedrukken van kleding en ander textiel wordt er een ontwerp omgezet naar een patroon dat op kleding bevestigd wordt. Maar wanneer kies je nou voor een borduring en wanneer gaat je voorkeur uit naar een bedrukking? Hieronder een aantal punten die onze klanten meenemen in hun keuze om voor een borduring of bedrukking te kiezen.

 

TOEPASSING & TYPE PRODUCT

Er zijn diverse redenen waarom je kleding kunt bewerken met een opdruk. Denk aan het promoten van je merk op een beurs of als team aanduiding op het sportveld. Ook zien we veel vraag naar werkkleding voor personeel in de winkel of op de productievloer. Het ene kleding stuk wordt dan ook wat intensiever gedragen en gewassen dan de ander. Maar ook de duur dat het kledingstuk representatief mag zijn verschilt per toepassing en doel. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding van een teamsport. Dit gaat meestal één seizoen mee en wil je goed kunnen wassen. Promotionele kleding wordt daarentegen vaak gedurende een korte periode gedragen, bijvoorbeeld tijdens een reclame evenement of beurs. Hier wil je dan een hoogwaardige en verzorgde uitstraling laten zien. Waarbij het merk of bedrijf wordt gepromoot.

 

Borduringen worden vaak toegepast op jassen, koksbuizen, sloven, werk- en promotie kleding. Kleding die vrij intensief gedragen worden en/of waar een luxe uitstraling gewenst is. Voor sportkleding wordt vaak een bedrukking gebruikt. De levensduur is wat korter. En vaak is een bedrukking in 1 a 2 kleuren. Waardoor het kwaliteitsverlies onderdeel een ondergeschikte is.

 

KWALITEIT & UITSTRALING 

De keuze van de type bewerking hangt af van het doel en de boodschap die je wilt uitdragen. Kies je voor een borduring van een afbeelding, dan is het resultaat iets minder nauwkeurig dan een bedrukking. Vergelijk het met het verschil tussen een tekening en een foto. Daarentegen heeft een borduring een hoogwaardigere uitstraling en een langere levensduur dan een bedrukking. Bij een bedrukking kunnen afbeeldingen weer nauwkeuriger worden bevestigd. Echter, vervaagt deze afbeelding wel per wasbeurt.

 

PRIJS & LEVERTIJD

Bij borduren wordt de prijs berekend aan de hand van het aantal steken dat er nodig is om de borduring te maken; zowel het formaat als de bezetting hebben een invloed op de prijs. Voor iedere afbeelding is er een borduurkaart nodig. Dit is per afbeelding een eenmalige investering. De borduurkaart is het programma dat uiteindelijk de borduurmachine aanstuurt.

 

Voor het bedrukken van kleding is geen specifieke drukkaart nodig. Er worden geen additionele kosten berekend. Bij kleine oplages kun je dan ook stellen dat de prijs lager kan uitvallen dan een borduring.

 

In levertijd is wij geen verschil. DeBorduurCompany.nl hanteert een doorlooptijd van 5 werkdagen voor textielbewerking. Let wel: dit geldt niet voor de levertijd voor textiel. Dit kan per aanvraag verschillen.


DIRECT EEN PRIJSOPGAVE ONTVANGEN OF WIL JE MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP