Is werkkleding aftrekbaar?

Je hebt er vast al eens iets over gehoord, werkkleding die je mag opvoeren als zakelijke kosten. Maar hoe zit dat nou precies met die leuke sweater, nette colbert of hippe pet? Mag je deze ook als zakelijke kosten zien?

BEDRIJFSKLEDING IS FISCAAL AFTREKBAAR

Werkkleding is inderdaad 100 procent aftrekbaar. Er wordt hierbij wel een onderscheid gemaakt tussen enerzijds kleding die je alleen op je werk kunt dragen. Denk aan een uniform, overall, werkhandschoenen. Anderzijds kleding die je zowel op je werk als daarbuiten kunt dragen. Denk aan een pantalon, overhemd, polo, sweaters, petten, e.d.. In dit laatste geval zijn de uitgave aan deze kledingstukken niet per definitie kosten die je mag opvoeren als zakelijke kosten en daarmee in mindering kan brengen van de behaalde omzet. Deze kosten zijn alleen aftrekbaar van de behaalde omzet, wanneer het kledingstuk voorzien is van een beeldmerk dat verwijst naar je onderneming. Denk hierbij aan een logo, url of naam van je bedrijf. De eis die de belastingdienst hier verder aan stelt is dat het beeldmerk een minimale afmeting heeft van 70 cm2.

 

Indien de kleding niet aan deze voorschriften voldoet ziet de fiscus het verstrekken van bedrijfskleding aan medewerkers als verkapt loon. Wanneer na een controle blijkt dat niet aan deze eis is voldaan zal een naheffing volgen welke verhoogd wordt met een boete.

 

Creatieve oplossingen voor het voorzien van werkkleding met een bedrijfslogo:

  • Het logo mag bijv. uit twee kleinere delen van 35 cm2 bestaan.
  • Het logo mag geborduurd of bedrukt worden in dezelfde kleur als het kledingstuk.
  • Het logo mag overall komen te staan. Denk aan een broekzak, mouw of borstzakje.

DE BELASTINGDIENST SCHRIJFT HIER HET VOLGENDE OVER:

werkkleding is kleding die u (bijna) uitsluitend kunt dragen in het kader van uw onderneming. Dit moet blijken uit de uiterlijke kenmerken van de kleding (bijvoorbeeld: een uniform of overall). Is de kleding ook geschikt om buiten uw onderneming te dragen? Danmoet de kleding zijn voorzien van een beeldmerk met een oppervlakte van minimaal 70 cm2. Het beeldmerk moet verwijzen naar uw onderneming. Klik hier voor de belastingdienst informatie site.

Bron: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/zakelijke_kosten/aftrek_van_kosten

 


Opzoek naar werkkleding voorzien bedrijfslogo? Neem contact met ons voor een vrijblijvende offerte